• Thomas Edison.
  • Petter Higgs.
  • Werner Heisenberg.
  • Albert Einstein.

Archived announcments

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (28.03.2022)

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (28.03.2022)

ДФРМ во соработка со Регионалното здружение на физичари-Струмица, и Софискиот клон на физичарите го најавува одржувањето на 9 Експериментална олимпијада по физика 8.05.2022 година.

Повеќе информации за пријавувањето и учеството на Олимпијадата во соопштението.

ДФРМ

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (23.03.2022)

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (23.03.2022)

По завршувањето на Селекциониот натпревар за учество на Европската Олимпијада по физика 2022., која што ќе се одржи од 20 до 24 мај 2021 година Љубљана, Словенија, одржан на Природно - математичкиот факултет во Скопје одреден е тимот средношколци кои ќе ја преставуваат на Македонија на оваа олимпијада:

1. Јан Стојановски - втора година - ПСУ Јахја Кемал Скопје,
2. Матеј Јовчевски - четврта година - ПСУ Јахја Кемал Скопје,
3. Мајкл Георгиевски - трета година - СОУ Гимназија Добри Даскалов Кавадарци,
4. Емилија Николовска - втора година - Математичко - информатичка гимназија Скопје
5. Матеј Гелев - втора година - ПСУ Јахја Кемал Скопје.

На учениците им посакуваме голем успех!

ДФРМ

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (17.03.2022)

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (17.03.2022)

Информации во врска со регионалниите натпревари (02.04.2022)

Преземи ги информациите за регионалните натпревари 2022

Со почит
ДФРМ

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (17.02.2022)

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (17.02.2022)

Селекциониот натпревар за учество на Европската Олимпијада по физика 2022., која што ќе се одржи од 20 до 24 мај 2021 година Љубљана, Словенија, ќе се одржи на 17.03.2022 година (четврток), со почеток од 10 часот на Природно - математичкиот факултет во Скопје со физичко присуство согласно Протоколот за одржување на настава во услови на пандемија кој може да се најде на страната на ПМФ. На Селекциониот натпревар се покануваат следниве ученици кои имале најдобри резултати на Републичките натпревари по физика одржан на 22 и 23 мај 2021 година и 6 јуни 2022 година.

Преземи ја листата на поканети ученици

Поканетите ученици за учество на овој натпревар задолжително треба да го потврдат своето учество со испраќање на порака на следнава адреса: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it најка

More Articles...

Page 2 of 23

<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>