• Thomas Edison.
  • Petter Higgs.
  • Werner Heisenberg.
  • Albert Einstein.

Announcements

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (25.07.2022)

There are no translations available.

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (25.07.2022)

Почитувани

Список на литература од која може да се подготвуваат учениците за Вториот селекционен натпревар за Меѓународна олимпијада по природни науки.

Со почит ДФРМ, СХТМ, МБД

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (04.07.2022)

There are no translations available.

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (04.07.2022)

Почитувани

По одржување на првиот селекционен натпревар по природни науки (01 Jули 2022 год.), го објавуваме списокот на ученици кои се пласираа за учество на вториот селекционен натпревар за составување на македонскиот тим за учество на 19. Меѓународната јуниорска олимпијада по природни науки (IJSO 2022).


Листа на ученици пласирани за учество на вториот селекционен натпревар по природни науки

 

Со почит

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (07.10.2021)

There are no translations available.

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (7.10.2021)

Почитувани,

Подолу е даден нов предлог задачи за решавање за идните олимпијци.

Ги очекуваме вашите решенија.

Преземи ги задачите

Со почит

ДФРМ

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (05.09.21)

There are no translations available.

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (05.09.2021)

По одржаните Селекциони натпревари (на 5.07.2021. и 4.09.2021.) за учество на Меѓународната јуниорска олимпијада по природни науки која ќе се одржи од 12 до 21 декември 2021. во Абу Даби, ОАЕ , ДФРМ, СХТМ и МБД имаат чест да го соопшти тимот кој ќе ја претставува Македонија на овој престижен настан. Тоа се учениците:

Иван Костевски, ученик во деветто одделение во ООУ „Димитар Влахов “ – Штип,

Матеа Митревска, ученичка во деветто одделение во ООУ „Мирче Ацев“ – Ѓ. Петров, Скопје,

Алексиј Тасиќ ученик во деветто одделение во ООУ „Ѓорѓија Пулевски“ – Аеродром, Скопје,

Марио Ванчовски ученик во деветто одделение во ООУ „Димитар Влахов “ – Штип,

Андреј Стојановски, ученик во деветто одделение во ООУ „ 11 Октомври“ - Центар, Скопје,

Теона Ана Георгиевска, ученичка во осмо одделение во ООУ „Љубен Лапе“ – Аеродром, Скопје.

ДФРМ, СХТМ и МБД им честита на сите ученици за успешниот настап на Селекционите натпревари.

Со почит ДФРМ, СХТМ, МБД

 

Повеќе Артикли...

Страница 4 од 14

<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>