• Thomas Edison.
  • Petter Higgs.
  • Werner Heisenberg.
  • Albert Einstein.

Announcements

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (28.05.2023)

There are no translations available.

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (28.05.2023)

По завршувањето на Селекциониот натпревар по физика (одржан на 22 мај 2023 година на ПМФ во Скопје), за учество на Балканската Олимпијада по физика 2023., која што ќе се одржи од 22 до 25 јуни 2023 година Драч, Албанија, одреден е тимот средношколци кои ќе ја, преставуваат на Македонија на оваа олимпијада:

  1. Андреј Стојановски - втора година - ПСУ Јахја Кемал, Скопје,
  2. Матеа Митревска втора година - ПСУ Јахја Кемал, Скопје.
  3. Искра Нечаковскапрва година – СОУ Гимназија Јосип Броз Тито, Битола
  4. Дамјан Стојанов - втора година - ПСУ Јахја Кемал Скопје.


На учениците им посакуваме голем успех!

ДФРМ

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (28.03.2022)

There are no translations available.

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (28.03.2022)

ДФРМ во соработка со Регионалното здружение на физичари-Струмица, и Софискиот клон на физичарите го најавува одржувањето на 9 Експериментална олимпијада по физика 8.05.2022 година.

Повеќе информации за пријавувањето и учеството на Олимпијадата во соопштението.

ДФРМ

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (23.03.2022)

There are no translations available.

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (23.03.2022)

По завршувањето на Селекциониот натпревар за учество на Европската Олимпијада по физика 2022., која што ќе се одржи од 20 до 24 мај 2021 година Љубљана, Словенија, одржан на Природно - математичкиот факултет во Скопје одреден е тимот средношколци кои ќе ја преставуваат на Македонија на оваа олимпијада:

1. Јан Стојановски - втора година - ПСУ Јахја Кемал Скопје,
2. Матеј Јовчевски - четврта година - ПСУ Јахја Кемал Скопје,
3. Мајкл Георгиевски - трета година - СОУ Гимназија Добри Даскалов Кавадарци,
4. Емилија Николовска - втора година - Математичко - информатичка гимназија Скопје
5. Матеј Гелев - втора година - ПСУ Јахја Кемал Скопје.

На учениците им посакуваме голем успех!

ДФРМ

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (17.03.2022)

There are no translations available.

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (17.03.2022)

Информации во врска со регионалниите натпревари (02.04.2022)

Преземи ги информациите за регионалните натпревари 2022

Со почит
ДФРМ

Повеќе Артикли...

Страница 3 од 14

<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>