• Thomas Edison.
  • Petter Higgs.
  • Werner Heisenberg.
  • Albert Einstein.

Announcements

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (8.06.2023)

There are no translations available.

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (8.06.2023)

Првиот селекциониот натпревар за учество на Меѓународната Јуниорска Олимпијада по природни науки 2023., ќе се одржи на 03.07.2023 година (понеделник), со почеток од 10 часот на Природно - математичкиот факултет во Скопје (Горна зграда). На Селекциониот натпревар се покануваат следниве ученици кои имале најдобри резултати на Државните натпревари по физика, хемија и биологија одржани во 2023 година.

Преземи ја листата на поканети ученици

Поканетите ученици за учество на овој натпревар задолжително треба да го потврдат своето учество со испраќање на порака на следнава адреса: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите најкасно до 26.06.2023 година (23.59). Доколку учениците не го потврдат учеството до крајниот датум ќе се смета дека нема да учествуваат на натпреварот. 

Преземи го деталното известување за Селекциониот натпревар

Со почит

ДФРМ, СХТМ, МБД

ИЗВЕСТУВАЊЕ! (05.06.2023)

There are no translations available.

ИЗВЕСТУВАЊЕ! (05.06.2023)

Список со наградени ученици од Републичкиот натпревар по физика за учениците од основните училишта одржан на 03.06.2023 година. На сите наградени ученици ДФРМ им го честита успехот!Со почит

ДФРМ

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (5.06.2023)

There are no translations available.

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (5.06.2023)

По завршувањето на Селекциониот натпревар по физика (одржан на 29 мај 2023 година на ПМФ во Скопје), за учество на Меѓународната Олимпијада по физика 2023., која што ќе се одржи од 10 до 17 јули 2023 година Токио, Јапонија, одреден е тимот средношколци кои ќе ја, преставуваат на Македонија на оваа олимпијада:

1. Јан Стојановски – трета година - ПСУ Јахја Кемал Скопје.

2. Мајкл Георгиевски – четврта година - СОУ Гимназија Добри Даскалов ,Кавадарци,

3. Матеј Гелев - трета година - ПСУ Јахја Кемал Скопје.

4. Емилија Николовска - трета година - Математичко - информатичка гимназија, Скопје

5. Кристијан Шишкоски – четврта година – ОСУ Св. Климент Охридски, Охрид


На учениците им посакуваме голем успех!

ДФРМ

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (28.05.2023)

There are no translations available.

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (28.05.2023)

По завршувањето на Селекциониот натпревар по физика (одржан на 22 мај 2023 година на ПМФ во Скопје), за учество на Балканската Олимпијада по физика 2023., која што ќе се одржи од 22 до 25 јуни 2023 година Драч, Албанија, одреден е тимот средношколци кои ќе ја, преставуваат на Македонија на оваа олимпијада:

  1. Андреј Стојановски - втора година - ПСУ Јахја Кемал, Скопје,
  2. Матеа Митревска втора година - ПСУ Јахја Кемал, Скопје.
  3. Искра Нечаковскапрва година – СОУ Гимназија Јосип Броз Тито, Битола
  4. Дамјан Стојанов - втора година - ПСУ Јахја Кемал Скопје.


На учениците им посакуваме голем успех!

ДФРМ

Повеќе Артикли...

Страница 1 од 12

<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>