• Thomas Edison.
  • Petter Higgs.
  • Werner Heisenberg.
  • Albert Einstein.

IX Конференција

After IX Conference

There are no translations available.

Dear visitors,

 

We are so happy to announce that the photos from the IX Conference, held in Ohrid, 20-23 September 2012, are now available. Please follow the links below to view the photos or access to the galleries from the main menu in this order: MEЕTINGS AND EVENTS - > CONFERENCES -> IX CONFERENCE -> AFTER IX CONFERENCE.

 

THANK YOU ALL AGAIN FOR YOUR PARTICIPATION !

 

Почитувани посетители,

Со задоволство објавуваме дека сликите од IX Конференција, одржана во Охрид, 20-23 септември  2012, се сега достапни. Ве молиме следете ги линковите подолу за да ги погледнете сликите или пристапете до галериите преку главното мени по следниот редослед:Состаноци и настани -> Конференции -> После IX Конференција (и соодветно тука се наведени галериите и тоа: Регистрација и отворање, Изложување на постерите, Предавања, Социјални настани).

ВИ БЛАГОДАРИМЕ УШТЕ ЕДНАШ НА СИТЕ  ЗА ВАШЕТО УЧЕСТВО !

REGISTRATION AND OPENINGTALKS

POSTER SESSIONSOCIAL EVENTS

 

Друштвото на физичарите на Република Македонија најискрено се заблагодарува на АД Електрани на Македонија за финансиската поддршка за организирање на IX Конференција.
The Society of Physicists of Macedonia emphasizes its gratitude to  JSC “Macedonian Powerplants” for their financial support for the organization of the IX Conference.

elem-mkelem-en

 

СЕМИНАР - Современа настава: фикција или реалност!

There are no translations available.

Во рамките на IX Конференција на Друштвото на физичарите на Република Македонија,  Институтот за физика на Природно-математичкиот факултет при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј” во Скопје, како коорганизатор на Конференцијата, организира Сателитски семинар под наслов.

Современа настава: фикција или реалност!

- Како да се плива во океанот од новини во наставата ? –

Семинарот ќе се одржи на 18.09.2012 (вторник) со почеток во 9:00 часот на Природно-математичкиот факултет во Скопје.

Програма

9:00 – 9:45

Предавач: Проф. Д-р Јосип Слишко, Универзитет во Пуебла, Мексико

Наслов: Иднината на наставата: Збогум предавања во училница!

10:00 – 10:45

Предавач: Проф. Д-р Дан Цензор, Универзитет Бен Гурион, Негев, Израел

Наслов: Кравата на Алберт Ајнштајн и специјалната теорија на релативност

11:00 – 11:45

Предавач: Проф. Д-р Оливер Зајков, Универзитет Св. Кирил и Методиј, Скопје, Македонија

Наслов: Учење базирано на проекти: дилеми и прашања!

За учество на семинарот не се плаќа котизација. Сите учесници на семинарот ќе добијат потврда за учество.

ПОКРАЈ ЛИЧНОТО ПРИСУСТВО СЕМИНАРОТ ЌЕ МОЖЕТЕ ДА ГО СЛЕДИТЕ ВО ЖИВО ПРЕКУ ВЕБ СТРАНАТА НА ДРУШТВОТО.

SIGN UP FOR CONFERENCE

There are no translations available.

{ckform table11}

CONTACT

There are no translations available.


Society of Physicists of Macedonia

PO Box 162, 1000 Skopje, Republic of Macedonia

+389 (0)2 3249 865

 

Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видитеПовеќе Артикли...

Страница 1 од 3

<< Почеток < Пред 1 2 3 Следно > Крај >>