• Thomas Edison.
  • Petter Higgs.
  • Werner Heisenberg.
  • Albert Einstein.

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (25.01.2020)

There are no translations available.

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (25.01.2020)

Почиувани,

Селекционен натпревар за 4. Европската Олимпијада по физика, која ќе се одржи од 29 мај до 2 јуни 2020 година во Букурешт, Романија, ќе се одржи на Институтот за физика при ПМФ во Скопје на 21.02.2020 година со почеток од 10 часот. Натпреварот се изведува согласно силабусот на Меѓународната олимпијада по физика (https://www.ipho-new.org/statutes-syllabus/).

Сите заинтересирани ученици учеството треба да го најават најкасно до 15.02.2020 год. на  Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

Со почит
ДФРМ