• Thomas Edison.
  • Petter Higgs.
  • Werner Heisenberg.
  • Albert Einstein.

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (21.01.2020)

There are no translations available.

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (21.01.2020)

Почиувани,
Поради преклопување на датумите на кои се одржува Регионалниот натпревар по физика и Државниот натпревар по математика за учениците од средните училишта (14.3.2020 година) со одлука на ДФРМ  учесниците од Државниот натпревар по математика ќе имаат право на учество на Државниот натпревар по физика САМО АКО УЧЕСТВУВАЛЕ НА ОПШТИНСКИОТ НАТПРЕВАР ПО ФИЗИКА И ОБЕЗБЕДИЛЕ ПЛАСМАН НА РЕГИОНАЛНИОТ НАТПРЕВАР ПО ФИЗИКА и доколку најават дека ќе учестваат на Државниот натпревар по математика до Комисијата за натпревари при ДФРМ на  Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите .
Оваа одлука важи само за овие два натпревари.

Со почит
ДФРМ