• Thomas Edison.
  • Petter Higgs.
  • Werner Heisenberg.
  • Albert Einstein.

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (23.11.2015)

There are no translations available.

Почитувани посетители и учесници !

Почитувани ученици и наставници, учесници на XL Школа „Млади Физичари“, 

Ве информираме дека подолу на линковите за секоја година одделно може да најдете податоци за Вашата пријава за Школата. За било какви забелешки обратете се до секретарот на друштвото, Наташа Кочоска.

Сите учениците што се пријавиле за демонстрација нека се подготват за петок, 27.11.2015. Најголем дел од пријавените ученици, своите демонстрации ќе ги постават и ќе ги изведат во ходникот/холот на факултетот, согласно програмата на Школата.

Во текот на утрешниот ден ќе објавиме дополнета програма со име и презиме на неколку ученици кои ќе ги изведат своите демонстрации во амфитеатоарот.

Во петок ќе ги известиме најдобрите учениците кои со своите демонстрации, повторно, во сабота ќе се претстават во амфитеатарот.

Учениците кои се пријавиле за тест натпревар им поскауваме пријатна подготовка.

Учесниците што се пријавиле, а уште не уплатиле котизација тоа да го сторат согласно известувањето за Школата. За сите усогласувања на електронскиот извод во банка од ДФРМ и вашите уплати, контактирајте со благајникот на ДФРМ, Ристе Попески – Димовски.

Листа на пријавени наставници XL-Школа „Млади Физичари“

ДФРМ