• Thomas Edison.
  • Petter Higgs.
  • Werner Heisenberg.
  • Albert Einstein.

Archived announcments

Известување за конференции во регионот (10.12.2015)

1. Меѓународна конференција „Положбата на физиката во средните училишта во регионот“

    Алексинац, Република Србија 26-28 фебруари 2016
 
 
2. 44 Национална коференција за прашања од областа на образованието по физика
    „Неформалното образование по физика и астрономија“
    Јамбол, Република бугарија, 7-10 април 2016
 
 
3. Меѓународна конференција на физичарите на Р. Македонија
    Конгресен центар во Охрид, Република Македонија
    22-25 септември 2016
    Прво соопштение за 2-3 седмици на интернет страната на ДФРМ
 
ДФРМ

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (02.12.2015)

Почитувани посетители и учесници !

Почитувани ученици и наставници, учесници на XL Школа „Млади Физичари“, 

Ве информираме дека подолу се наведени линковите од „Тест“ напреварот кој се одржа за време на XL Школа „Млади Физичари“ на 27-28ми Ноември 2015 година, како и резултатите од истиот и резултатите од натпреварот во демонстрации.

Прашања и задачи од „Tест“ натпреварот за сите години.

Резултати од „Тест“ натпреварот

Резултати од натпреварот во демонстрации

Со почит

ДФРМ
 

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (24.11.2015)

Почитувани посетители и учецници !

На линкот подолу е:

 
Се повикуваат сите ученици пријавени за демонстрации, да ги подготват своите демонстрации и да ги презентираат во петок, 27.11.2015  од 12.00 до 15.00 часот.
Стручна комисија од тројца професори ќе ја оценува секоја демонстрација.
Некои од демонстрациите се вметнати во програмата.
 
ДФРМ
 

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (23.11.2015)

Почитувани посетители и учесници !

Почитувани ученици и наставници, учесници на XL Школа „Млади Физичари“, 

Ве информираме дека подолу на линковите за секоја година одделно може да најдете податоци за Вашата пријава за Школата. За било какви забелешки обратете се до секретарот на друштвото, Наташа Кочоска.

Сите учениците што се пријавиле за демонстрација нека се подготват за петок, 27.11.2015. Најголем дел од пријавените ученици, своите демонстрации ќе ги постават и ќе ги изведат во ходникот/холот на факултетот, согласно програмата на Школата.

Во текот на утрешниот ден ќе објавиме дополнета програма со име и презиме на неколку ученици кои ќе ги изведат своите демонстрации во амфитеатоарот.

Во петок ќе ги известиме најдобрите учениците кои со своите демонстрации, повторно, во сабота ќе се претстават во амфитеатарот.

Учениците кои се пријавиле за тест натпревар им поскауваме пријатна подготовка.

Учесниците што се пријавиле, а уште не уплатиле котизација тоа да го сторат согласно известувањето за Школата. За сите усогласувања на електронскиот извод во банка од ДФРМ и вашите уплати, контактирајте со благајникот на ДФРМ, Ристе Попески – Димовски.

Листа на пријавени наставници XL-Школа „Млади Физичари“

ДФРМ
 

More Articles...

Page 22 of 23

<< Start < Prev 21 22 23 Next > End >>