• Thomas Edison.
  • Petter Higgs.
  • Werner Heisenberg.
  • Albert Einstein.

Archived announcments

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (05.07.2018)

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (05.07.2018)

На Првиот селекционен натпревар по природни науки одржан на ПМФ на 4.07.2018 год. со почеток од 10 часот учествуваа 38 ученици. Со одлука на Комисјата за природни науки на Вториот селекционен натпревар се покануваат најдобро пласираните 17 ученици.
Корисни информации во врска со силабусот на Меѓународната олимпијада по физика, како и список на расположива литература на македонски јазик која учениците може да ја користата во своите подготовки се дадени во документот подолу.

Пласман втор селекционен натпревар 2018 год.

Литература

ДФРМ

СООПШТЕНИЕ ! (14.06.2018)

Се известуваат учениците кои ќе учествуваат на Првиот селекционен натпревар по природни науки дека истиот се презакажува и ќе се одржи на 4 јули 2018 година со почеток од 10 часот на ПМФ во Скопје.

Со почит
ДФРМ

СООПШТЕНИЕ ! (30.05.2018)

СООПШТЕНИЕ ! (30.05.2018)

На Првиот Селекционен натпревар по природни науки кој ќе се одржи на 22.06.2018 година во Голем физички амфитеатар - ПМФ - Горна зграда, со почеток од 10 часот, со одлука на Комисијата за IJSO се покануваат најдобро пласираните ученици на Државните натпревари по физика, хемија и биологија, како и сите ученици кои минатата година го сочинуваа резервниот тим и ги посетуваа подготовките на ПМФ.
Сите ученици кои планираат да учествуваат на овој натпревар своето учество треба да го потврдат со испраќање на електронска пошта на  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , најдоцн

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (20.01.2018)

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (20.01.2018)

Почитувани колеги,

Ве известуваме дека Редовното годишно собрание на ДФРМ ќе се одржи во сабота на 17.2.2018 година со почеток во 10.00 часот на Институтот за физика при ПМФ во Скопје.

Во прилог на пораката е покана за учество на Собранието и дневен ред.

ПОКАНА ЗА УЧЕСТВО

Со почит,

ДФРМ

More Articles...

Page 18 of 27

<< Start < Prev 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Next > End >>