• Thomas Edison.
  • Petter Higgs.
  • Werner Heisenberg.
  • Albert Einstein.

Archived announcments

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (12.12.2017)

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (12.12.2017)

Почитувани колеги и ученици!

Прва олимпијада по природни науки, прв медал, Мила Ивановска, ученичка од Битола, честитки.


IJSO 2017
За првпат тим од Република Македонија ќе учествува на Меѓународната јуниорска олимпијада по природни науки, 14 по ред.
Браво за нашите талентирани ученици!
Подршка за нив!
Благодарност до Агенцијата за млади и спорт на РМ која го помогна тимот.

Со почит

ДФРМ

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (11.12.2017)

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (11.12.2017)

Почитувани колеги !

Повеќе информации за конференцијата за образование по физика, на линкот подолу:

Конференција за образование по физика, Алексинац 2018

ИЗВЕСТУВАЊЕ (01.09.2017)

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (01.09.2017)

Почитувани колеги !

Друштвото на физичарите на Република Македонија (ДФРМ), Сојузот на хемичарите и технолозите на Македонија (СХТМ) и Македонското биолошко друштво (МБД)

Ве известуваат дека согласно резултатите од Првата Македонска олимпијада по природни науки, која се одржа на 25.8.2017 на Природно-математичкиот факултет во Скопје, учениците-натпреварувачи кои ќе ја претставуваат Република Македонија на 14 Меѓународна јуниорска олимпијада по природни науки (International Junior Science Olympiad 2017) што ќе се одржи во Арнхем и Најмеген (Холандија), од 3 до 12 декември 2017 година се:

1. Мила Ивановска, ученичка во прва година во СОУ Гим. „Ј. Б. Тито“ - Битола

2. Јован Петров, ученик во деветто одд. во ООУ „Крсте Мисирков“ - Гевгелија

3. Константин Трипуновски, ученик во прва година во СУГС Гим.  „Р. Ј. Корчагин - Скопје

4. Христина Митреска, ученичка во прва година во ПСУ „Јахја Кемал“ - Струга

5. Јована Стојческа, ученичка во прва година во СОУ „Ѓорче Петров“ - Прилеп

6. Леонид Сајков, ученик во прва година во СОУ Гим. „Ј. Б. Тито“ - Битола

Со почит

ДФРМ

ИЗВЕСТУВАЊЕ (16.08.2017)

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (16.08.2017)

Почитувани колеги !

ДФРМ ги повикува наставниците и учениците од Република Македонија да земат учество на олимпијадата.

Олимпијадата ќе се одржи во месец декември 2017 година во Софија, Република Бугарија.

Повеќе информации на:

More Articles...

Page 16 of 23

<< Start < Prev 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Next > End >>