• Thomas Edison.
  • Petter Higgs.
  • Werner Heisenberg.
  • Albert Einstein.

Archived announcments

СООПШТЕНИЕ ! (30.05.2018)

СООПШТЕНИЕ ! (30.05.2018)

На Првиот Селекционен натпревар по природни науки кој ќе се одржи на 22.06.2018 година во Голем физички амфитеатар - ПМФ - Горна зграда, со почеток од 10 часот, со одлука на Комисијата за IJSO се покануваат најдобро пласираните ученици на Државните натпревари по физика, хемија и биологија, како и сите ученици кои минатата година го сочинуваа резервниот тим и ги посетуваа подготовките на ПМФ.
Сите ученици кои планираат да учествуваат на овој натпревар своето учество треба да го потврдат со испраќање на електронска пошта на  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , најдоцн

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (20.01.2018)

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (20.01.2018)

Почитувани колеги,

Ве известуваме дека Редовното годишно собрание на ДФРМ ќе се одржи во сабота на 17.2.2018 година со почеток во 10.00 часот на Институтот за физика при ПМФ во Скопје.

Во прилог на пораката е покана за учество на Собранието и дневен ред.

ПОКАНА ЗА УЧЕСТВО

Со почит,

ДФРМ

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (28.12.2017)

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (28.12.2017)
Почитувани колеги,
Прво соопштение и Формулар за пријавување за
„Конференцијата за образование по природни науки и математика“.
Второто соопштение ќе биде објавено во втората половина на Јануари 2018.

Со почит
ДФРМ

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (12.12.2017)

ИЗВЕСТУВАЊЕ ! (12.12.2017)

Почитувани колеги и ученици!

Прва олимпијада по природни науки, прв медал, Мила Ивановска, ученичка од Битола, честитки.


IJSO 2017
За првпат тим од Република Македонија ќе учествува на Меѓународната јуниорска олимпијада по природни науки, 14 по ред.
Браво за нашите талентирани ученици!
Подршка за нив!
Благодарност до Агенцијата за млади и спорт на РМ која го помогна тимот.

Со почит

ДФРМ

More Articles...

Page 12 of 20

<< Start < Prev 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Next > End >>